Verder reizen vanuit Newcastle

Verder Reizen vanuit Newcastle

Deze reis wordt vaak geboekt door Nederlandse die doorreizen naar Schotland

Vanuit Newcastle is Schotland gemakkelijk bereikbaar per trein, bus of auto. Edinburgh ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van Newcastle en Glasgow op ongeveer 280 kilometer afstand. Beide steden zijn goed bereikbaar via verschillende transportopties. Ideaal blijft natuurlijk de auto (of caravan), maar die moet je dan wel even meenemen!

Trein en busverbindingen naar Schotland

Er zijn frequente trein- en busverbindingen vanuit Newcastle naar verschillende steden in Schotland. Met de trein duurt het ongeveer 1,5 tot 2 uur om Edinburgh te bereiken en ongeveer 3 tot 4 uur naar Glasgow, afhankelijk van het type trein en eventuele tussenstops.

Er zijn geen tolwegen tussen Newcastle en Schotland! ๐ŸŽ‰ Reizen met de auto is rond dit gebied tolvrij.

Houd rekening met eventuele verkeersdrukte tijdens piekuren rond de steden Edinburgh en Glasgow en zorg ervoor dat je de reis goed plant, vooral als je reist tijdens vakantieperiodes of evenementen in en rond Schotland.

Voor de meest actuele informatie over transportopties, kijk je op traffic.gov.scot.

Mooiste gebieden en steden rondom Newcastle

  • Durham: Beroemd om zijn prachtige middeleeuwse architectuur, waaronder de indrukwekkende Durham Cathedral en Durham Castle, die beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. (Ongeveer 30 minuten rijden vanaf de ferryterminal van Newcastle naar Durham.)
Durham, 30 minuten vanuit de Ferry Terminal, een bezoekje waard!
  • Hexham: Een schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis, bekend om zijn prachtige abdij, sfeervolle straatjes en gezellige markt. (Ongeveer 40 minuten rijden vanaf de ferryterminal van Newcastle naar Hexham.)
  • Northumberland (Alnwick): Hoewel het technisch gezien geen stad is, biedt de regio Northumberland adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder de prachtige kustlijn, het betoverende Northumberland National Park en historische bezienswaardigheden zoals het Alnwick Castle. (Ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de ferryterminal van Newcastle.)
  • Whitby: Gelegen aan de kust van North Yorkshire, is Whitby een charmante stad met een rijke maritieme geschiedenis, iconische vuurtoren en mooie stranden. (Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden vanaf de ferryterminal van Newcastle.)
Op 2 uur en 15 minuten afstand van de ferry terminal heb je Whitby en kan je deze shots maken!

Als je kiest voor een Mini Cruise van 3 dagen (niet ons advies, die van 4 dagen is zeker meer aan te raden!) dan kan je beter kiezen voor een bezoek aan Durham dan iets verder weg, gezien je tijd erg kort is.

Scroll naar boven