maaltijden newcastle ijmuiden

Ferry IJmuiden naar Newcastle

Reis vanuit de regio Amsterdam (IJmuiden) in Nederland naar een havenstad die tot de meest geliefde bestemmingen in Engeland behoort: Newcastle. Een  havenstad een half uurtje weg van de grens van Schotland in Noord Engeland. Dit is een route zonder veel alternatieven en te boeken bij één ferry maatschappij: DFDS ↗.

IJmuiden Newcastle

DFDS is de enige Ferry maatschappij die vaart op deze verbinding. De retourprijs staat in de boeken als een vanaf 186,- per persoon. Wel is het in de praktijk moeilijk om voor deze prijs de overtocht te maken.

Zie hieronder wat details van de reis op een rij:

Tijdig Boeken door Populariteit van deze Lijn

Indien je met de ferry van IJmuiden naar Newcastle wilt moet je wel tijdig boeken. De overtochten zitten in het hoogseizoen behoorlijk vol. Indien je rond juli / augustus deze overtocht wil maken moet je zeker wat maanden van tevoren de boeking maken. Al helemaal als je gebruik wilt maken van de verschillende (luxere) ticket opties is een tijdige boeking noodzakelijk. De duurdere tickets zijn namelijk vaak al eerder uitverkocht, waardoor de premium hutten niet meer te boeken zijn op een later tijdstip.

In het hoogseizoen is door de drukte een upgrade van een ticket op de boot zelf bijna niet mogelijk. Houdt hier rekening mee door direct de beste keuze te boeken.

Verschillende IJmuiden Newcastle Hutten

De drie verschillende tickets die mogelijk zijn op deze overtocht, deze mogelijkheden zijn op basis van beschikbaarheid te boeken voor 2, 3 of 4 personen. 

TicketsoortPrijsindicatie*Eigenschappen Hutten
Standaard Tickets€ 372,- tot € 420,-– Veelal onder zeeniveau
– Vaak dichtbij motor
– Geen ramen
– Stapelbedden
– Beddengoed & handdoeken
– Badkamer & WC
– Betalen voor Wifi
Seaview Tickets€ 420,- tot € 550,-– Rustigere plekken
– Iets meer comfort
– Verwacht niet heel veel ruimte
– Stopcontact & kledingkast
– Betalen voor WiFi
Premium Tickets€ 700,- tot € 800,-– Gratis Wifi
– Inclusief Ontbijt
– Luxe Bedden
– Airconditioning
– Ruime Badkamer
– Toiletartikelen
– Minibar
– Zithoek met Televisie
– Toegang tot Commodore Lounge

* Deze prijs indicatie is gebaseerd op de prijs van een retourticket met twee personen en auto + een hut op basis van de totale ticketprijs. De prijzen schommelen natuurlijk wel op basis van vraag en aanbod dus deze prijzen zijn alleen te gebruiken als indicatie. Het is overigens ook mogelijk om op de heenweg een Premium hut te boeken en op de terugweg een Seaview ticket. Dan kunt u deze twee voor een volgende trip mooi vergelijken!

Standaard Tickets
Standaard Tickets
Seaview Hut
Tickets Seaview
Premium Hut
Premium Tickets

Praktische Tips voor de hutten:

 • De hutten zijn simpelweg kleiner dan je denkt of kunt zien op de foto's.
 • Binnen hutten hebben geen ramen.
 • Luxere hutten zijn snel uitverkocht.
 • Upgrade op de boot zelf is niet altijd mogelijk.

Maaltijden op de twee schepen

Er varen twee schepen op deze lijn, kortweg de King & De Princess. Beide schepen beschikken over soortgelijke eet mogelijkheden. 

Het boeken van de maaltijden is goedkoper indien je deze van tevoren boekt. En bovenal hoef je niet te wachten. Een uitgebreid ontbijtbuffet kost ongeveer € 10,- terwijl een menu bij de bistro € 29,- voor volwassenen kost en voor kinderen t/m 11 jaar kost dit € 14,-. Doordat veel mensen op deze manier reserveren is het aan te raden hieraan mee te doen, anders heb je dadelijk geen plek in de Bistro op het tijdstip dat jij zou willen eten.

Extra Boekingsmogelijkheden

Daarbij zijn er ook nog extra boekingsmogelijkheden als een bus transfer naar het centrum van Newcastle of een bus transfer van Amsterdam naar IJmuiden ( indien je niet met de auto reist ). Wil je op het afgesloten parkeerterrein bij IJmuiden parkeren? Bel dan van tevoren even naar: +31 (0)255 54 6666. Doe dit wel op tijd want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor het parkeren zijn ongeveer € 8,- per dag.

Praktische Tips voor de overtocht:

 • Inchecken begint al 3 uur voor de reis.
 • 1 uur voor de reis kan je al de boot op.
 • Mini Cruise: Indien je één dag verblijft in Newcastle kun je dezelfde hut terug nemen en hoef je niet meer in te checken bij de terugreis.
 • De reis van IJmuiden naar Newcastle duurt 16 uur.
 • Mini Cruise: Voor de driedaagse mini-cruise ben je maar 40 uur van huis en heb je ‘eigenlijk' maar iets meer dan 6 uur vrij te besteden in Newcastle.
 • De terugreis is vroeg, de afvaart is laat. Houdt hier rekening mee.
 • De boot is zeer groot! Alleen die grootte is voor velen al een leuke ervaring!
 • Als het stormt kan je best zeeziek worden op een overtocht als deze. (Pilletjes tegen zeeziekte zijn gratis op de boot te verkrijgen)
 • TIP: In de haven van Newcastle kan je zzeehondjes zien! (Goed opletten dus!)
 • Wifi-gebruik: €10 per nacht; dus € 20 voor heen- en terugreis.

Luxe boten, van alle gemakken voorzien
Op de route IJmuiden – Newcastle varen twee schepen van DFDS Seaways: de King Seaways en de Princess Seaways. De King Seaways is de grootste van de twee. Hierop is ruimte voor 1620 passagiers en 600 auto’s. Het schip is voorzien van restaurants, cafés, winkels, een bioscoop en zelfs een nachtclub. De Princess Seaways is iets kleiner, maar kan nog steeds 1460 passagiers en 600 auto’s vervoeren. Ook hierop zijn veel faciliteiten te vinden, zoals restaurants, winkels, een casino en cafés.

DFDS Seaways: kwaliteit als garantie
DFDS Seaways is geen onbekende naam; het is de grootste ferrymaatschappij in heel Noord-Europa. De schepen van DFDS Seaways varen op 25 routes en vervoeren jaarlijks mee dan een half miljoen passagiers. De route IJmuiden – Newcastle is één van de belangrijkste routes; deze wordt dagelijks gevaren. De vertrektijd is 17:30 vanuit IJmuiden. Reizigers kunnen tussen 15:00 en 17:00 inchecken.

Alternatieve routes
Een belangrijk alternatief voor de route van IJmuiden naar Newcastle is de route Hoek van Holland – Harwich. Zeker als u naar midden Engeland wilt is deze route te overwegen. Voor Zuid Engeland is Calais Dover ook te overwegen. Deze route is vaak sneller. Weliswaar duurt de autorit naar de ferry toe langer, maar de oversteek daarentegen is weer korter.

Nu boeken? Ga naar de site van DFDS!

Scroll naar boven